Rødbedebøffer
2 store

Disse bøffer har ret enkle ingredienser. Bruger dem både til burgere og spiser dem sammen med bløde løg, kartofler og med diverse cremer til. Rødbedebøffen her er kommet ind i en hjemmelavet burgerbolle sammen med guacamole, ruccola og planteost og serveret med ovnbagte kartoffelfritter til. Mmm!

Ingredienser
2 mindre rødbeder
½ rødløg
Ca. ½ dl boghvedemel
Salt og peber
Jomfrukokosolie eller jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Skræl og riv rødbeder og løg fint
Hæld væden fra
Bland med boghvedemel, salt og peber
Justér mængden af boghvedemel, kom mere i hvis blandingen føles meget saftig. Den må gerne være bare lidt saftig
Form til to bøffer
Steg i jomfrukokosolie eller olivenolie på middel varme, indtil bøfferne er gyldne

Kartoffelfritter i ovn
2 pers.

Ingredienser
5 kartofler i både
2 tsk. smeltet kokosolie
Salt og peber
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. paprika

Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 180 grader
Kartoflerne vaskes, skæres i både og kommes i en skål
Kokosolie smeltes og hældes over kartoflerne
Drys med salt, peber og hvidløgspulver
Kom på en bageplade med bagepapir
Bag i ca. 25 min. til de er gyldne

Guacamole
4 personer

Ingredienser
2 avocadoer
2 spsk. frisk koriander
1 forårsløg snittet
4 halverede cherrytomater
Saften fra 1 citron
Salt og peber efter smag
½ tsk. knust spidskommen
1 lille fed presset hvidløg

Fremgangsmåde
Kør det hele i foodprocessor ganske kort, indtil det er groft blendet eller mos avocadoerne og skær grøntsagerne fint ud og rør sammen.